Zagrijavanje pred Katar – rukometni Zmajevi

Damir Cipurković: Uz malo sreće, u Kataru možemo ostvariti dobar rezultat

Rukometna reprezentacija, koja se za Svjetsko prvenstvo u Kataru priprema u Mostaru, nastavlja sa intenzivnim treninzima.

Sa golmanima radi nekadašnji reprezentativni golman Damir Cipurković, koga je selektor Marković odnedavno priključio stručnom štabu.

„Što se tiče rada sa golmanima, moram biti zadovoljan. Cijela ekipa radi izuzetno dobro, u što mi u stručnom štabu nismo ni sumnjali. Golmani su naučili na kvalitetan rad u svojim klubovima, pa im ni ovaj rad u Mostaru ne pada teško. Nebojša Grahovac (Chartres), Benjamin Burić (Gorenje), Peđa Dejanović (Bidasoa), Petar Jokanović (Bosna S, BiH) i sami su svjesni da samo uz dobru pripremu i dobar rad na ovim pripremama na Svjetskom prvenstvu mogu pokazati svoje kvalitete“, kaže Cipurković.

Trener golmana ne želi davati prognoze o plasmanu naše najbolje selekcije na Svjetskom prvenstvu

„Želja svih nas i kompletne bh. javnosti je da reprezentacija pruži svoj maksimum, da igrači pokažu kvalitet koji nesumnjivo posjeduju i da ostave, što bi se reklo, srce na terenu. Samim tim, i rezultat neće izostati. Za nas bi bio uspjeh prolaz u drugi krug, a uz malo sreće kasnije i u osmini finala da se dobije neka reprezentacija s kojom se može odigrat i pobijediti, kako bi izborili plasman na naredne Olimpijske igre“, rekao je Damir Cipurković u razgovoru za portal Novasloboda.ba.

Tekst i foto: Emir Krpo
novasloboda.ba

Komentariši