U 38. godini života rodila 14. dijete

Dobrodošla u život, mala Emma! Oko broja prijatelja za igru, ne moraš se brinuti. Na tebe već čaka tvojih 13 braće i sestara!

U Wipperfurtu, domaćica Lina Berger (38) donijela je na svijet njeno 14. dijete.

„Ovo što nam je bog poklonio, nešto je posebno”, izjavila je sretna majka, po religiji baptistkinja.

Njeno prvo dijete rodila je kad joj je bilo dvadeset godina. Od tada je sve išlo u pravcu stvaranja jedne XXL familije. U međuvremenu, Bergenovi žive u jednoj 260 kvadrata velikoj kući. U dvorištu s,e pored velikog broja djece, kreće osam ovaca, šest gusaka i brojne kokoške, a nalaze se i košnice pčela. Da bi negdje prošetali zajedno, moraju se voziti sa dva kombija. U kupovinu idu najmanje tri puta sedmično, i za nabavku im je potrebno minimalno 200 eura.

„Ako kupujemo kropmpir, onda nam nema šta ispod 60 kilograma. Osim toga, svaki dan nam treba barem 60 kifla, od toga 30 samo za školsku užinu. Dva-tri puta sedmično pravimo palačinke i za to nam treba 20 jaja i 3 kg brašna. Za predstojeće praznike na stolu će se naći dvije pečene guske, 10 kila kropmpira, 5 kila povrća i salate. Svako dijete dobiće poklon u vrijednosti 100 eura, odjeću, cipele, a samo najmanji dobiće igračke”, kaže mama Lina.

Pitanje je kako ovako velika familija sastavlja kraj s krajem. Samo otac Andreas (38) radi, i ima prosječnu platu jednog tehničara. Naravno, za ovako veliki broj djece na raspolaganu im stoji dječiji dodatak
(izvor:Bild)

Priredio: Smail Špago

novasloboda.ba

Komentariši