Sudbine: Sestre bliznakinje umrle istog dana na 90. rođendan

Rođene su krajem 1924. godine, bliznakinje, Mary i Marta, u razmaku od samo nekoliko minuta . Tačno 90 godina kasnije, sestre bliznakinje u razmaku od 2 sata i 15 minuta napustile su ovaj svijet. Život je dvije sestre bliznakinje povezao vrlo blisko. Čak i kod izbora muževa, birale su zjedno.

„Bolno je i tužno što smo ih izgubili istog dana”, kazuju članovi familije. „Bile su tako blisko povezane da je život jednoj bez druge bio nezamisliv. Pa eto, čak su umrle istog dana, na rođendan, a i to ima neki simbolični znak”.

Bliznakinje su rođene 26. decembra 1924. u Bear Springsu u Tenesseeju, SAD. Kao djevojčice proživjele su vremena svjetskih kriza, kasnije i vremena Drugog svjetskog rata, a nakon toga sva događanja u SAD, od rata do ovih dana. Čitavo vrijeme bile su nerazdvojne.

Preseljavale su zajedno u ista mjesta. Udale se za dvojicu braće Thomasa i Williama Dicksona. Obe su nadživjele svoje muževe, a nakon toga su stanovale zajedno. Pri kraju života, obe su patile od Alzheimerove bolesti.

„Prva je umrla teta Marta”, priča jedan unuk.

Mary je pošla za svojom sestrom, slušajući u zadnjim momentima muziku „Santa Baby” od Marylin Monroe.

I u smrt su otišle zajedno, a sada ponovo kod svojih muževa, pričali su u familiji, nakon slučaja.
(izvor: bild)

Priredio: Smail Špago

 

novasloboda.ba

Komentariši