Čudo prirode Kokoška snijela okruglo jaje?

edna kokoška u Engleskoj ovih dana puni stupce novina. Dobila je ime Ping Pong, jer je snijela perfektno okruglo jaje, koja je na e-bayu prodato za 480 funti.
Ovakva pojava se mjeri vjerovatnoćom jedan prema milijardu. Kokoška je iznenadila njenu vlasnicu Kim Broughton (44) iz Essexa, koja je jaje ponudila na prodaju preko ebaya i za njega dobila 64 ponude iz čitavog svijeta. Novac od prodaje vlasnica je uputila u fond za liječenje cistične fibroze, nakon što je od te bolesti umro sin od jednog njenog prijatelja.
Mrs Broughton se nada da će kupac sačuvati jaje i da ga nije kupio da ga pojede.
Pri tome je priznala da je i sama bila u dilemi da li da ga pojede, ali kad je čula da se ovakav slučaj dešava jednom od milijardu puta, odlučila se na aukciju u dobrotvorne svrhe. Njoj je jaje trebalo da napravi palačinke, i upravo se spremala da je razbije, kad je preko facebooka saznala, da je neko drugi prodao isto takvo jaje za 90 funti.
Iznenadila kad je dobila ovako veliku ponudu. Dok je ponuda bila na 20 funti, razmišljala je kako je i to puno para, a onda je cijena nevjerovatno skočila, rekla je u izjavi za BBC.
(izvor:dailymail)
Priredio: Smail Špago
novasloboda.ba

Komentariši