Odlična fudbalska predstava pod Bijelim brijegom bez pobjednika

Fudbaleri Zrinjskog i Veleža, odličnom igrom, opravdali su epitet derbija u četvrfinalu Kupa BiH. Postignuta su četiri gola, a Jusufbegović je taktikom nadmudrio kolegu Krstičevića.

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je u 10. minuti, kada je Kordić srušen na ivici šesnesetrca. Slobodan udarac izveo je Stojkić, a lopta je pogodila stativu i velika šansa za domaće otišla je u nepovrat.

Zrinjski ima inicijativu, ali Veležova odbrana uspješno odolijeva napadima domaćih.

Ipak, u 17. minuti, Zrinjski je došao u vođstvo. Poslije odličnog dodavanja Stojkića, loptu je primio veteran Kordić, koji je zaobišao Zolja, izišao sam ispred Bobića i iskosa poslao loptu u mrežu – 1:0.

Poslije gola, došlo je do kraćeg prekida zbog ubačenih baklji na teren od strane navijača Veleža. Uzvratili su im domaći navijači, bacanjem kamenica, ali su se strasti smirile nakon intervencije policije.

U 27. minuti novo uzbuđenje. Janković je, poslije asistencije Pejića, ušao u šesnaesterac Zrinjskog, gdje ga je srušio Graovac, a sudija Valjić je, na asistenciju svog pomoćnika, pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Anel Hebibović, koji je prevario Dujkovića i izjednačio rezultat – 1:1.

Domaći igrači tražili su u 33. minuti penal, nakon što je Nikolić u šesnaestercu srušio Popovića, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

Ipak, u 42. minuti, Valjić je po drugi put dosudio penal, ovog puta za Zrinjski. Zvonić je malo zakačio rukom Kordića, koji je odmah pao, a Valjić svirao penal. Kordić je izveo kazneni udarac, golman Bobić zakačio je loptu, koja je pogodila stativu.

Zbog kraćih prekida, prvo poluvrijeme bilo je produženo pet minuta.

I na početku drugog poluvremena, Zrinjski ima terensku inicijativu, ali bez ozbiljnijih prilika i opasnosti za golmana Bobića.

Zrinjski je bolju igru krunisao drugim golom u 66. minuti. Muminović je centrirao pred gol Veleža, gdje je najviši bio Kordić, koji je vratio prema Stojkića, a kapiten domaćih je evrogolom sa ivice šesnaesterca poslao loptu u desni donji ugao nemoćnog Bobića – 2:1.

Radost domaćih trajala je samo 4 minuta, kada je Velež izjednačio.Odbrana Zrinjskog kardinalno je pogriješila, do lopte je došao Hebibović, koji se našao oči u oči sa Dujkovićem i nije mu bilo teško da pošalje loptu u mrežu – 2:2.

Finiš je pripao fudbalerima Zrinjskog, koji svim silama žele doći do pobjede, ali odlični Bobić fenomenalno brani udarce Kordića i Nikolića.

Do kraja utakmice, i pored uraganskih napada domaćina, fudbaleri Veleža uspjeli su da sačuvaju svoju mrežu, pa će putnik za polufinale biti odlučen u revanšu na stadionu u Vrapčićima

Stadion pod Bijelim brijegom.
Sudija: (Ognjen Valjić – Banja Luka)
Žuti kartoni. Ščepanović, Graovac, Muminović (Z), Zvonić, Pejić, Hajdarović, Maletić, Blagojević, Zolj (V)
Strijelci: 1: 0 Kordić (17’), 1:1 Hebibović (27’ iz penala), 2:1 Stojkić (66’), 2:2 Hebibović (70’)

Zrinjski: Dujković, Radulović, Graovac, Kordić, Crnov (od 69’ Dedić), Šćepanović, Blaić (od 84’ Nikolić ), Stojkić, Mevlja, Petrak (od 54’ Muminović), Popović. Trener Mišo Krstičević

Velež: Bobić, Zvonić, Kodro (od 72’ Škahić), Zolj, Hajdarović (od 80’ Maletić), Reljić, Hebibović, Janković (od 68’ Blagojević), Pejić, Nikolić, Barišić. Trener Nedim Jusufbegović

(Novasloboda.ba)

Komentariši