Street Arts Festival Mostar – od 21. do 24. maja

Četvrti po redu međunarodni Street Arts Festival Mostar, koji organizuju mlade aktivistice ispred Vijeća mladih Grada Mostara, Koledža ujedinjenog svijeta, OKC Abrašević i NGO Youth Power, održaće se i ove godine od 21.-24. maja.
Festival će okupiti afirmisane i neafirmisane umjetnice i umjetnike iz BiH, regije i inostranstva, koji će predstaviti svoje stvaralaštvo u javnom prostoru Mostara, galerijama, kulturnim institucijama i mjestima koja okupljaju mlade ljude.
Ukoliko želite biti dio Street Arts Festivala možete se prijaviti u oblastima vizuelne i likovne umjetnosti, muzike, pozorišta, plesa i urbanih sportova.
Potrebna dokumentacija podrazumijeva: ime i prezime, kratku biografiju, kontakt podatke, oblast za koju se prijavljujete, reprodukcije, fotografije ili snimke već izvedenih/objavljenih radova ili izveođenja.
Ukoliko se prijavljujete za oblast iz vizuelnih/likovnih umjetnosti,potrebno je dostaviti skicu predviđenog idejnog plana.
Prijavu možete izvršiti putem e-maila streetartsfestival@gmail.com do 12.04.2015.
Street Arts Festival Mostar egzistira od 2012. godine s ciljem stvaranja prepoznatljive umjetničke platforme u Mostaru, koja utemeljuje urbanu kulturu, približava umjetnost građankama/nima, te motiviše mlade na umjetnički društveni angažman i umrežavanje.
Održavanjem Street Arts Festivala, čija je posebna vrijednost multukulturalnost, stvara se nova dinamika na ulicama grada, putem koje dolazi do izražaja umjetničko stvaralaštvo koje ima pozitivnu refleksiju na urbanu sliku grada.
Festival je do sad okupio veliki broj umjetnica/ka iz BiH i regije, kao i iz Njemačke, Egipta, Španjolske, Poljske, Italije i Švedske.
Sve informacije o festivalu pratite na facebook stranici : https://www.facebook.com/StreetAr
(Novasloboda.ba)

Komentariši