Meryem Uzerli snima film o Sulejmanu

Meryem Uzerli snima film o Sulejmanu

Kako ovih dana javlja više medije iz okruženja, Meryem Uzerli (31), popularna Hurem, iz serije „Sulejman veličanstveni”, nalazi se u Beogradu, gdje snima scene za igrani film „Sulejman Veličanstvni”.
Ljubitelje serije u prvom redu je interesovalo ko će u filmu glumiti sultana Sulejmana. Nažalost, neizvjesno je da li će Halit Ergenc reprizirati tu ulogu, a po svoj prilici, ulogu će odigrati glumac Ozan Güven (39), koji je u seriji o Sulejmanu glumio Rustem pašu.
Uloga sultanije Hurem u seriji o Sulejmanu proslavila je Meryem Uzerli, njemačku glumicu turskog porijekla. Kako javljaju mediji u Srbiji, filmska ekipa će tu ostati dva mjeseca. Planirano je da se neki kadrovi snime na Kalemegdanu i lagumima ispod tvrđave.
Osim ovih detalja, koji se baziraju na izvorima bliskim filmskoj ekipi, o boravku i o onome šta rade, nema previše detalja. Zna se samo da se radi o snimanju scena za cjelovečernji film o Sulejmanu Prvom, koji je zapadnom svijetu bio poznat kao Veličanstveni, a istočnom kao Zakonodavac, zbog njegovih reformi pravnog sistema Osmanskog carstva. Pod njegovim vođstvom, Osmansko carstvo je dostiglo svoj vrhunac i postalo svjetska sila.
Tokom boravka u Beogradu, na vidjelo je ispilivala još jedna pikanterija, a to je, da je Meryem već osam mjeseci u bliskoj vezi sa Ozanom Güvenom. Ljubiteljima serije je ostalo u sjećanju da je Meryem nakon treće sezone napustila snimanje zbog psihičkih problema, te da se jedno vrijeme liječila u Berlinu, ali i da je nakon izvjesnog vremena, iz veze sa turskim biznismenom Canom Atesom rodila kćerku Laru (1,5).
(Novasloboda.ba)

Komentariši