najava za juli – Skokovi sa Starog mosta

449. skokovi sa Starog mosta

nedelja, 26. Juli, 16:00 – 19:00
Stari most, suncem obasjan, hladna, neukrotljiva Neretva i divna protiče. Vreli kamen peče pod prstima, skakač sa Starog mosta stoji i sprema se za svoj skok. Vjetar mu je u kosi, prstima dok se baca sa Starog mosta Neretvi u zagrljaj…..Dobro došli na 449-te skokove sa Starog mosta, budite i ovaj put prisutni ovom veličanstvenom događaju. Miris stare čaršije i zvuci šargije sa Staroga mosta, nasmijana lica suncem okupana su neizostavan ukras ovoga grada…Dobrodošli i hvala vam što će te uveličati ovaj spektakl vašim prisustvom.
Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru održat će se u nedjelju 26. jula s početkom u 16 sati. Bit će to 449. skokovi u Neretvu, učestvovat će oko 80 skakača. Takmičenje će se odvijati u dvije discipline: skokovi na noge, skokovi na glavu, a održat će se i revijalni skokovi veterana.
Prošlogodiünji pobjednici u disciplini lasta Lorens Listo i u skokovima na noge Igor Kazić branit će naslove najboljih u pomenutim disciplinama.
Žiri je u sastavu: Mustafa Jahura, Mirsad Deda Pašić, Emir Balić, Duško Bajević i Željko Džeba.
Još jedan događaj je najavljen za august.U gradu na Neretvi će se 15. augusta ove godine održati svjetska serija Red Bull Cliff Divinga. Mostar je prvi put domaćin ovog spektakularnog takmičenja.

Komentariši