Zajedno izboriti opstanak u Premjer ligi

…ovo je trenutak da svi oni koji vole Velež pomognu voljenom klubu…

Saopštenje iz UO FK Velež:


Upravni odbor FK Velež Mostar još jednom oštro osuđuje ponašanje i postupke samoproglašenih navijača koji su učestvovali u incidentima na utakmici s Olimpicom, zbog čega su članovi UO i podnijeli neopozive ostavke, stoji u saopštenju UO FK.
„S druge strane, poslije tog incidenta poruke podrške iskrenih navijača i prijatelja kluba iz Mostara, BiH i čitavog svijeta ne prestaju pristizati uz molbe za povlačenjem ostavki i nastavkom rada članova UO na stabilizaciji kluba. Ovim putem, članovi UO izražavaju veliku zahvalnost na podršci u ovim teškim trenucima za klub.
Večeras je održana hitna sjednica Upravnog odbora, gdje je razmatrana situacija u klubu, te doneseno nekoliko važnih odluka:
Upravni odbor FK Velež ne povlači ostavke, te nastavlja s radom u punom kapacitetu do stvaranja adekvatnih okolnosti za sazivanje Skupštine. Donesena je i odluka o zabrani ulaska na stadion u Vrapčiće učesnicima incidenta na utakmici s Olimpicom.
UO prihvatio je ostavku dosadašnjeg direktora Alena Alendara, te mu se ovim putem zahvaljuje na dosadašnjem radu i saradnji. Do izbora novog direktora, za v.d. direktora imenuje se dosadašnji rukovodilac marketinga Arman Zalihić.
Zbog incidenta i neprimjerenog ponašanja prema navijačima, pokrenut je i disciplinski postupak protiv igrača Dragana Čadikovskog, kako bi se ustvrdilo činjenično stanje, te shodno tome povukle konsekvence prema istom.
Na sastanku je donesena i odluka, po kojoj će UO obezbijediti odlazak prvog tima na mini pripreme u narednoj reprezentativnoj pauzi, kako bi se igrači bolji upoznali s novim šefom stručnog štaba Draganom Kanatralovskim i da bi se podigla opšta sprema igrača. Takođe, za direktora omladinske škole imenuje se dugogodišnji trener i djelatnik u svim kategorijama Veleža Zijo Tojaga, koji će u narednom periodu intenzivirati rad u omladinskim selekcijama kluba.
Što se finansijskog poslovanja kluba tiče, angažovana je nezavisna revizorska kućaa, koja će napraviti finansijski presjek stanja i poslovanja kluba u proteklom periodu, kako bi u odnosu na utvrđeno stanje UO mogao preduzeti odgovarajuće korake na stabilizaciji.
Upravni odbor demantuje izjave pojedinaca koje su proteklih dana stizali iz medija, a tiču se transfera igrača. Istina je da UO radi na osnaživanju igračkog kadra, a sve informacije po tom pitanju javnosti će službeno biti uskoro saopštene.
Na kraju, još jednom moramo istaći da zbog velike podrške koju smo dobili od navijača, Upravni odbor je uprkos lošim rezultatima, nezavidnoj poziciji na tabeli i lošoj situaciji u klubu odlučio maksimalno raditi na stabilizaciji postojećeg stanja i dovođenju novih igrača, kako bi zajedno izborili opstanak u Premjer ligi što i priliči klubu istorije i armije navijača kakvu Velež posjeduje“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora FK Velež.
(Novasloboda.ba)


Komentariši