Pop muzika: Pametni anđeo

pr grimes
U pop muzici postoji jedan san koji se ponavlja, kod koga umjetnik kombinuje svoj veliki mainstream uz malo indijskog osjećaja, priču koju svako razumije i vjerodostojnost prikrivenog postojanja.
Nedavno je to pošlo za rukom Lady Gaga, ali samo nakratko, dok nije otišla u jednu sasvim drugu krajnost.
Sada se pojavio neko drugi – Claire Boucher (27), kao Grimes. Umjetnica iz Kanade, koja se na početku svoje karijere posvetila jednom muzičkom eksperimentu, prije nego što je otkrila pop kretanje i radost velike scene.
Njen novi album pod nazivom „Art Angels“ pojavio se na tržištu 6. novembra, i odmah je osvojio svijet. Prethodno promovisani singlovi „Flash without Blood“ i „Life in Vivid Dream“, promotivni video u vlastitoj produkciji u dva dijela, dali su prostora da se shvati da će ona uspjeti, kao nadarena glumica sa eteričnim glasom, sa stalnom promjenom garderobe, izgledajući kao anđeo, u baroknoj haljini, do u manga inspirisanoj odjeći za party. Pri tome je itekako pametna, pametna toliko da se nađe u samom vrhu Chartsa. U njen elektro pop, u plesnom maniru, ona ugrađuje uvrnutu fantaziju, kao što je ideja da se Al Pacino u filmu „Kum 2“ pretvara u vampira, koji može mjenjati svoj spol.
Umjetnost je već tu. Sada je na redu publika koja će reći zadnju riječ.
Sačekaćemo.
(izvor:focus)
novasloboda.ba

Komentariši