Bud Spencer: Prvi album sa 86 godina

ns bud spencer album
Bud Spencer je u 86. godini snimio svoj prvi album po nazivom „Futtetenne”. Naslov je na italijanskom, a ima značenje „Serem se na sve”. Šta je popularni glumac time mislio reći?
On sam kaže: „Ljudi se brinu oko puno čega, pa čak i oko onog što ne bi trebalo biti njihova briga. A kada im ne ide dobro, najbolje je da pogledaju u ogledalo i da se nasmiju. Pogledati unatrag, moj je savjet, zvuči jednostavno, jer svaki problem i briga od danas, za par godina se čini tako smješnim”.
Bud Spencer, koji se, inače, zove Carlo Pedersoli, sa Terence Hillom (76) je snimio dosta filmova, koji se već ubrajaju u filmske klasike, kojima su u kino doveli preko 100 miliona gledalaca.
Iako je postao poznat tek kao filmski glumac, kao sportista je dva puta učestvovao na Olimpijadama, kao plivač na duge staze, oduvijek je imao interesovanja za muziku, ali za snimanje albuma mu je uvijek nedostajalo vremena. Vrijeme za to je došlo tek sad. Čak deset kompozicija sa ovog albuma sam je komponovao, a govore o različitim fazama njegovog života.
Za njega su posebno važne dvije kompozicije, koje potiču još iz 1961. godine, kada još nije imao pojma da će postati poznat kao Bud Spencer, a posvećene su njegovoj velikoj ljubavi, supruzi Mariji, s kojom je u braku punih 56 godina.
Da li je ovo i posljednje u njegovoj karijeri? On uvijek ostavlja jedna mala vrata odškrinutim, i svojim fanovima ostavlja nadu da će nečega još biti. Jedna od njegovih želja je da snimi album i na njemačkom. Pa sačekajmo…
(izvor:bild)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Komentariši