Klaus Gjasula: Fudbaler sa šljemom

ns klaus glasula sljem
Klaus Gjasula, fudbaler Stuttgarter Kickersa, njemačkog trećeligaša, nosi zaštitu za glavu od vremena povrede glave, a uz to, ponekad mora podnositi i zadirkivanje, kako svojih, tako i protivničkih igrača.
Njegova zaštita za glavu, ni samom Gjasuli nije baš najljepša. S njom podsjeća na Magneta, junaka iz stripova, ili na rimskog gladijatora. Njemu je ta zaštita potrebna, ne nosi je iz nekih modnih razloga, nego zbog sigurnosti od vremena kad je slomio jagodični luk. On je trenutno jedini fudbaler u Njemačkoj koji se na ovakav nekonvencionalani način štiti od nove povrede.
Međutim, ni u kom slučaju nije usamljen na planeti. Najpoznatiji nosilac šljema za glavu je, ipak, golman Petar Cech, sadašnji golman londonskog Arsenala. Njih dvojica se još nisu susreli na fudbalskom terenu, niti su o svojim iskustvima do sada imali razmjenu mišljenja.
„Spreman sam u svakom trenutku za nešto tako. Šljem mi smeta jedino kod igre glavom, jer mi nedostaje dovoljno preciznosti“, kaže Gjusula sa osmijehom na licu i dodaje: « ».
Kod njega, za razliku od Petera Cecha, šljem pokriva i jedan dio lica.
(izvor:sdz)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Komentariši