Za arhivu: Velež – Sloboda 1:2 (1:1)


Velež – Sloboda 1:2 (1:1)                                   
Mostar, 2. aprila 2016.
Gledalaca:
Strijelci: Papaz 8’ za Velež, Kostić 42’, Zeba 96’ za Slobodu           
Sudija: Dragan Petrović (Banja Luka)
Velež: Bobić, Količić, Mahinić, Jazvin, Lukomirak ( 62. Jakirović ), Isić ( 73. D.Ćemalović ), Kodro, Jakupović ( 46. Alikadić ), Serdarević, Rovčanin, Papaz
Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Haurdić, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Ahmetović, Veselinović.

 Tuzlaci su u dramatičnoj završnici pobijedili Velež i ostali u trci za prvaka. Željezničar nastavlja sa dobrim igrama, a „plavi“ su, ponajviđe zahvaljujući lendriću bili bolji od Olimpica. Vitez i Radnik zabilježili su sigurne pobjede. Utakmica između Rudara i Čelika završena je bez golova.

Sloboda je gubila protiv Veleža, ali je u šestoj minuti sudijske nadoknade i poslije prekida koji je trajao 25. minuta, došla do pobjede. Velež je poveo u 8. minuti golom Papaza. Tuzlaci su izjednačili preko Kostića u 42. Minuti, a gola vrijedan tri boda postigao je kapiten Zeba u 96. Minuti.
Prekid u Mostaru, Velež nije izdržao

Mladi igrači mostarske ekipe pružili su žestok otpor Tuzlacima,

Nakon 10 minuta igre postignut je pogodak i, na iznenađenje mnogih ljubitelja nogometa u našoj zemlji, lopta je završila u mreži Slobodinog golmana Pirića. Naime, Novo Papaz je pogodio za slavlje Red Armyja, koji slavi 35. rođendan. Velika bakljada Red Armyja desila se u 35. minuti susreta pa je meč nakratko prekinut u 35. minuti. Vrlo brzo nakon nastavka meča, tačnije u 42. minuti, Sloboda je izjednačila preko Kostića.


Upravo to slavlje domaćih navijača prouzrokovalo je dosta problema, pošto je sudija u više navrata morao da prekida utakmicu. Zbog velike bakljade, utakmica se zamalo skroz prekinula u 73. minuti. Prekid je trajao 15-ak minuta, a utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila tribinu s domaćim navijačima. Do prekida je rezultat  bio 1:1, a nakon prekida uslijedili su žestoki napadi Tuzlaka i gol u 96. minuti.
(spagos)

Komentariši