Nigerija: Nevjerovatne slika sa stadiona




Ima li negdje još jedno slobodno mjesto? Gledaoci su se popeli na čelične tornjeve, propeli se na semafor, smjestili se iza reflektora…Neobične slike iz Nigerije!
Pred kvalifikacionu utakmicu Afrika kupa 2017. godine, između Nigerije i Egipta, na stadionu Ahmadi Bello u gradu Kadunas, 200 kilometara sjeverno od glavnog grada Abuje, 40 hiljada gledalaca je srušilo sve zidove i ograde i prodrlo u gledalište, koje normalno može da primi 25 hiljada gledalaca.
Dobra vijest u svemu: Nikome se ništa nije loše desilo. Nije bilo ni panike ni povrijeđenih.
Razlog za događaj je bila vijest u lokalnom listu „Premium Times”, u kojoj je objavljena izjava guvernera Kadunasa da su sve karte za utakmicu  rasprodate, te da svi navijači, koji žele doći na utakmicu, imaju slobodan ulaz. Služba obezbjeđenja je pred ovolikim brojem gledalaca bila nemoćna. Kad je zaprijetilo da će publika, koja nije imala mjesta u gledalištu, prodrijeti na teren, angažovani su policajci na konjima.
Jedini incident na utakmici se desio kada je jedan navijač uletio na igralište sa željom da zagrli jednog igrača, Policija ga je izvela sa stadiona.
I na kraju rezultat: Nigerije – Egipat 1:1.
(izvor:bild)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Komentariši