Večeras ponovo: Pep vs. Diego

Pred večerašnji revanš susret polufinala Lige šampiona između Bayern Münchena i Atletica, postavlja se pitanje, da li će se Pep Guardiola u njegovoj trećoj godini, i zadnjem mjesecu na kormilu FC Bayerna, konačno dokopati finala Lige šampiona? Da li će njemački prvak probiti tvrdi zid Atletica iz Madrida?
Mnogo elemenata govore u prilog tome, ali i onih koji govore suprotno. U večerašnjem susretu od početka će se na terenu naći zajedno Lewandowski i Müller. Pep ima jasnu taktiku za večerašnji meč: posjedovanje lopte, napad, i naravno postzanje golova. Dakle, ne jedan nego više. Bayern je ove godine, dobio svih 11 mečeva na svom terenu, i nedostaje mu još jedna pobjeda da dostigne dosadašnji rekord Manchester Uniteda.Bayern je do sada četiri puta ispadao u polufinalu, ali je 5 došao do finala.
U Madridu je Diego Simeone je naredio da trava na terenu bude suha, kako bi spriječio pas igru protivnika. Večeras će teren u Munchenu, po nalogu Pepa, biti dobro natopljen vodom.
Diego Simenone nalazi se pred svojim drugim ulaskom u finale Lige šampiona sa Atletico Madridom.
Naravno, ima dosta stvari koje ne idu u prilog Bayernu: Do sada je prva utakmica kod kuće bila prednost za domaće ekipe, čak 12 ekipa od ukupno 14, koje su prvu utakmicu igrale kod kuće, prošle su u finale. Dakle prednost za Atletico. Od 2007. godine u finale nije prošla ni jedna ekipa, koja je izgubila prvi susret. Pep Guardola je od njegovih 6 polufinala do sada ispao čak četiri puta, od toga tri zadnja puta uzastopno. Od 2014. godine u K.O. rundama bilo je devet duela između španskih i njemačkih timova, i sve te duele dobili su Španci.
U timu Atletica će se od prve minute naći kapiten Diego Godin, pa će odbrana Atletica biti još kompaktnija. Napadač Fernando Tores za večerašnji meč kaže da će to biti jedna klaonica, i kako kaže, umiraćemo na terenu jedan za drugoga. Diego Simeone pred meč kaže da je prilično nervozan i da, kao i pred svaki meč, osjeća jednu dozu straha. Sad je pitanje kako će na taj strah reagovati Bayern. Očekuje se da će na teren od početka istrčati Franck Ribery, a još se ne zna da li je Jerome Boateng potpuno spreman za tako nešto.
I na kraju još jedan detalj: Sudija večerašnjeg susreta je Turčin Cüniyet Cakir. On je do sada tri puta bio glavni sudija u utakmicama Bayern Munchena. Bilans: dvije pobjede i jedan poraz.


Pa do večeras.

(spagos)

Komentariši