Svjetsko prvenstvo u rukometu 2017. nažalost bez naših

Rukometna reprezentacija BiH nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Francuskoj, a na najveću svjetsku rukometnu smotru ide Švedska, koja je u baražu bila bolja od naše selekcije.

Nama ostaje žal za sinoćnojim neuspjehom, ali su momci dali sve od sebe i nema im se šta zamjeriti na kolektivnoj igri.
Više od igre, treba da brine rad RS BiH, koji ovim momcima treba omogućiti bolje uslove treniranja, smještaja i finansijske podršku. Briga države je na niskom nivou, premala za velike rezultate.
Pred same kvalifikacije, reprezentaciju je napustio direktor Mirza Muzurović, a kako na kraju susreta reče Benjamin Burič „ovo je dno dna, a ova godina jedna je od najgorih godina od kako sam član reprezentacije“.
Na kraju susreta, za internet portal Novasloboda .ba svoje viđenje susreta dali su selektor Dragan Marković i njegov pomoćnik Zuhdija Korkarić.
„Žao mi je što nismo pobijedili. U baražu smo imali izuzetno jakog protivnika, rukometnu velesilu, ali smo u obe utakmice pokazali visoku klasu i dokazali da se možemo ravnopravno boriti i sa puno boljim ekipama. Na kraju smo se časno oprostili od kvalifikacija“, rekao je poslije utakmice selektor Dragan Marković.
Zuhdija Korkarič, pomoćnik selektora, priznao je da smo poraženi od bolje ekipe.
„Šveđani su na samom početku došli do velike prednosti, a mi ih nismo uspjeli stizali. Silno smo željeli smo pobjedu, momci su dali od dvr sebe da pobijedimo, ali na našu veliku žalost u tome nismo uspjeli. Švedska je pokazala da je u ovom trenutku bolja od nas“, kazao nam je Korkarič.
Emir Krpo
(specijalni izvještač portala Novasloboda.ba)

Komentariši