30. Dani teatra mladih u Mostaru
Nakon uspješnog učešća na Međunarodnoj konferenciji „Dramsko obrazovanje i samoobrazovanje – Kako do dramskih pedagoških kompetencija“, koja je održana u Beogradu u organizaciji BAZAARTA, i predstavljanja bogatog iskustva u radu sa učenicima i nastavnicima, članovi Mostarskog teatra mladih 1974 i Centra za dramski odgoj danas otvaraju svoj festival Dani teatra mladih, koji se ove godine održava po trideseti put.
Večeras na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 19,30 sati Dani će biti otvoreni 25. tim izvođenjem autorskog projekta Seada Đulića „Presuda: Tiha likvidacija“, s kojom autor obilježava 45 godina svog prisustva u teatru
Nakon svečanog početka u sedam dana biće izvedeno 8 predstava iz eMTeeM – ove produkcije, predstava koje su obilježile proteklu sezonu.
Sedam predstava biće igrano u Mostaru, a jedna u Banja Luci. Žiri publike proglasiće najbolju predstavu, te svako veče dodijeliti nagradu za glumačko ostvarenje večeri.
Dani teatra mladih tradicionalno su službeni završetak sezone što ne znači da neće biti izvedbi i u toku ljeta, te učešća na festivalima.
Publika će vidjeti sljedeće predstave: „Fatima, nevjesta od boli“, „Nije Shakespeare, ali jeste Romeo i Julija“, „Propala predstava“, „Vane“, „Maslinova grana“, „Rekvijem za ljubav“, „Oda radosti“ i „Presuda: Tiha likvidacija“.
(Novasloboda.ba)

Komentariši