Čaj od peršuna

Dolaze hladni dani, vrijeme prehlada, upala. Jedan lijek iz kuhinje…
U staroj Grčkoj postojalo je vjerovanje kako je Prozerpina, božica podzemlja, stvorila peršin. Tada se, baš kao i danas, čaj od peršina spravljao za izbacivanje viška vode iz tijela, za čišćenje bubrega, i kod potrebe za detoksikacijom (npr. nakon masnih i vinom opijenih večera).
Čaj od peršina za mršavljenje
Postoji vjerovanje, a i vidljivo je na vagi, da se od peršina može izgubiti kilogram do dva. Mnogi čajevi za mršavljenje sadrže peršin. Od peršina se tope kilogrami, ali samo zato što iz tijela izlazi puno vode.
Peršin pri mršavljenju može pomoći da se tijelo očisti, ali ne očekujte puno više od toga.
Ostale dobrobiti čaja od peršina
  • bogat je vitaminima A, C, E i mineralima
  • smanjuje loši kolesterol
  • koristi se za smanjenje krvnog tlaka
  • ublažava bolne menstruacije, koristan je kod neredovite menstruacije
  • bogat je željezom pa se preporučuje kod anemije
Priprema čaja od peršina
  • stavite u lončić pola litre vode i dovedite ju do vrenja
  • kada voda zakipi dodajte 2 jušne žlice svježeg peršina (ili jednostavno pola šake peršina) i pustite da se kuha u kipućoj vodi 3 do 5 minuta
  • izvadite listove peršina i bacite ih, a tekućinu pustite da se ohladi
Serviranje
Čaj od peršina može se piti i topao i ohlađen. Možete ga piti u bilo koje dana osim kasno navečer da ne bi po noći morali ići mokriti (Od ovog čaja često ćete ići na wc).


(spagos)

Komentariši