Nakon 3. Grahijade: Biciklisti i doktori pravili najbolji grah





Utisci se još ne stišavaju. Bila je i prošla Grahijada broj 3. A kako ništa u Mostaru i oko Mostara ne može proći bez liskaluka, i na ovoj Grahijadi je odmah plasirana udarna vijest kako su Mostarci konačno glasali i svojim glasom izabrali najbolji grah na Grahijadi.








Biciklisti i doktori pravili najbolji grah
Čak 22 ekipe učestvovale su na trećoj po redu Grahijadi na Rujištu u organizaciji Planinarsko  sportskog društva“Prenj“.
Lijepo vrijeme privuko je veliki broj Mostaraca i Mostarki na popularno izletište, a pored uživanja u sviježem zraku, vrhunac dana bilo je takmičenje u pravljenju graha.
Sve ekipe uložile su veliki trud od ranih jutarnjih sati, a publika je za svog favorita izabrala ekipu Kliničke bolnice „Dr. Safet Mujić“ Mostar.
Petočlani žiri imao je svoje favorite, tako da je prvu nagradu osvojila ekipa mostarskog Biciklističkog kluba MAS, drugo mjesto pripalo je ekipi „Vrelo Bune – Bunski izvor“, dok je na trećem mjestu završio grah Udruženja „Mostarski Rođeni“.
(novasloboda.ba)
Građani Mostara konačno glasali : Raja odabrala najbolji grah
U organizaciji Planinarsko-smučarskog društva “Prenj” danas je na Rujištu održana “Grahijada”. Nekoliko hiljada posjetilaca je prelijep sunčan dan iskoristilo  za uživanje u zimskim radostima i kulinarskim specijalitetima.
Na ovogodiišnjoj grahijadi učestvovala je 21 ekipa. Odlukom stručnog žirija treće mjesto zauzelo je udruženje Mostarski rođeni, drugo Vrelo Bune Bunski izvor. Prvoplasirana je ekipa biciklistiškog kluba MAS. Posjetioci su najboljim grahom proglasili grah koji su napravili članovi RMC dr. Safet MUjić.
“Izuzetno smo zadovoljni što je danas na Rujištu veliki broj građana, a zbog loših puteva mnogo ih se i vratilo, rekao je za Mostarski.ba Sead Divanović predsjednik SPD Prenj. Admir Šarić predsjednik BK MAS rekao je za naš portal da je jednako kao i osvojenom titulom šampiona njegov tim zadovoljan činjenicom da je Rujište oživjelo i da mu se vraća stari sjaj. Dr. Mehmed Haznadar predstavnik ekipe koju su posjetioci proglasili najboljom, izjavio je da im ovo priznanje mnogo znači , jer ih je, kako kaže najboljim proglasila raja. Pohvalio je organizatore naglasivši da ova manifestacija zahvaljujući njihovom zalaganju, iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetilaca.


(Mostarski.ba)
(Fotografije: portali u potpisu i facebook, a tamo puno više fotografija)

Komentariši