Kampovanje, nebu pod oblake




Hodanje uzduž jedne staze, koja sa jedne strane graniči sa liticom, a sa druge strane vodi u ambis, samo od sebe je jedna prilično škakljiva stvar.
A na jednoj ovakvoj stazi preduzeti kampovanje, razapeti šator i noćiti na ovakvom mjestu, pa makar to bilo samo za jednu noć, zahtjieva još više hrabrosti. Upravo tako nešto je preduzelo oko 100 Kineza i u sklopu manifestacije Laojun Mountin Camp Festival, na planini Laojun na istoku Kine. Tekst o tome i fotografije objavio je „China USA Daily“.
Bio je to osjećaj kao da se nalazite u u avionu. Šatori su razapeti na visini od 1.700 metara, a ujutro, nakon buđenja kamperi su se probudili sa tepihom od oblaka, koji je dostizao do njihovih nogu.
Kako su rekli, bilo je to jedno izuzetno iskustvo, jer je izgledalo kao da se na dohvat ruke nalazi neki okean, a planina, oko koje su se nakupili oblaci, izgledala je kao jedrenjak koji plovi morem.
Pošto na ovom mjestu nema ni supermarketa, ni sanitarnog čvora, učesnici su se unaprijed obezbijedili vodom, hranom i baterijskim lampama, a u blizini su montirani mobilni toaleti.
I sve to samo za jednu noć.
(izvor:express)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Komentariši