Kenjac u Rim





Kod nas je odavno poznata uzrečica „Kenjac u Rim, dva iz Rima“.
Nešto slično tome je preduzeo Armin Arbeiter (24), student iz Tirola u Austriji, kada se sa svojim magarcem, po imenu Horst, iz rodnog Insbrucka uputio pješke u Rim. Zamišljeno, ostvareno. O svojim dogodovštinama tokom puta, dugog 1.200 kilometara, redovno je izvještavao zainteresovane na svom blogu pod nazivom „Dva kenjca idu u Rim“.
Sa svojim saputnikom, Armin nije smio ući na trg ispred Petersberga, te tako prisustvovati generalnoj audijenciji. Ali, njih dvojica su sve to pratili iza ograde.
„Dva kenjca“ je pojam koji je Tirolac sam smislio, a putovanje je trajalo ukupno 56 dana i, kako je rekao, proteklo je bez bilo kakvih problema
Italijani su bili oduševljeni i ponijeli si se super domaćinski. Tokom polaska, do pola puta su ih pratili rodbina i prijatelji, a drugu polovinu su prešli sami. Povratak je bio organizovan od strane Arminove majke, koje je došla u Rim i dvojicu kenjaca autom vratila kući.
O dogodovštinama tokom puta više se može pročitati na blogu: „Zwei Esel gehen nach Rom“ na TT Online, uz napomenu da je putovanje preduzeto prije dvije godine.
(izvor:ttcom)
Smail Špago
(Novasloboda.ba)

Komentariši