Kao kameni spomenik u parku

Ah, te divlje šezdesete i sedamdesete. hipi zajednice, studentski nemiri, seks, droge i Rolling Stones. Polovinom šezdesetih, najdivljiji rok bend na svijetu nastupao je u Circus Krone u Münchenu, Ulaznica je bila 6,90 tadašnjih maraka, preračunato, 3,5 eura, Od tada se svašta nešto promijenilo, pa tako i Mick Jagger (74) i Keith Richards (73), samo njihova muzika nije.
Sada su sa njihovim divljim rockom došli na Olimpijski stadion u istom gradu. Svirali su pred 70 hiljada gledalaca. Po deveti put. Nema više hipi zajednica, a dedica Mick je, u skladu sa svojim godinama, obavio jednu jutarnju šetnju uzduž Schwabinger Bacha. i pri tom načinio jedan foto za instagram, sa porukom: „Lijepo je ponovo biti u Münchenu“. Iza njega se vidi Monopetros, koji je šezdesetih i sedamdesetih bio sastajalište onih koji su tražili drogu i zadovojstvo.
Pogled na sliku:
Mick je bio dobro umotan za jutro, u kome je temperatura jedva prelazila deset stepeni. Kapa, vuneni šal i džemper. Na nogama Nike Free, bijele boje, kako kažu, teške samo 238 grama, a cijena im je 110 eura. Prilikom svakog boravka u Münchenu Mick učini posjetu Engleskom vrtu, napravjenom po ugledu na engleske parkove, daleke 1789 godine. Grčki okrugli tempel je podigao kralj Ludwig 1832. godine, a od njega se pruža jedinstven pogled na čitav Engleski vrt.
Kao da i sam Mick pripada tim godinama.
(izvor:focus)
(spagos)

Komentariši