Partizansko spomenik Mostar – Radovi na čišćenju do 14. novembra 2017.

(preneseno sa Sergio Šotrić/facebook)
VAZNO!!!!! BUDI DRUGARICA-BUDI DRUG, PODIJELI POST, POMOZI U INFORMISANJU JAVNOSTI – BUDI DIO OVE AKCIJE ZA EVROPSKU BIH
OBAVJESTENJE ZA JAVNOST "Odbora za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru"/ DANASNJE FOTOGRAFIJE /
DANAS – 4. RADNI DAN – NASTAVLJENI RADOVI NA CISCENJU, KAKO BI SE MOGLO PRISTUPITI OBNOVI PARTIZANSKOG SPOMEN GROBLJA U MOSTARU (od 2006. godine nacionalsnog spomenika drzave Bosne i Hercegovine) / I danas – od ranih jutarnjih casova – radnici dva mostarska komunalna preduzeća "Parkovi" i "Komos" nastavili su (u prosli petak zapocetu) akciju čišćenja nacionalnog spomenika BiH – kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru.
Mi smo radnicima (kao i svaki dan) obezbjedili obilan dorucak. Vrijedne radnike ova dva komunalna preduzeca, mozete vidjeti i kako u pauzi zajedno doruckuju na gornjem platou kompleksa Partizanskog spomen groblja.
ZA SAMO 4 RADNA DANA (od kojih je jedan dan – juce – padala kisa) OVI VRIJEDNI LJUDI SU URADILI DOSTA POSLA – VISE NEGO STO SMO PLANIRALI. (danasnji rezultati su zabiljezeni na fotografijama).
Sutra cemo inspicirati postignuto i shodno rezultatima, dogovoriti dalje radne korake.
Radovima će biti obuhvaćeno čišćenje i odvoz smeća sa ovog lokaliteta, te kultiviranje vegetacije što je neophodno uraditi kako bi se moglo pristupiti obnovi spomeničkog kompleksa prema usvojenim projektnim fazama.
Tehnički rukovoditelj radova gopspodja Milica Dogan – inace clan "Odbora za podrsku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru" – istakla je kako će radovi potrajati 7 do 10 dana, zavisno od vremenskih prilika.
Načelnik Odjela za komunalne poslove Grada Mostara, Omer Pajić posebno ističe zajednički angažman mostarskih komunalnih preduzeća i uvjeren je da će se svi planirani radovi u ovoj fazi završiti u predviđenom roku.
"Ovo je samo prvi korak na putu do našeg konačnog cilja obnove Partizanskog spomen groblja nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine. Zajednički rad radnika Parkova i Komosa pokazuje nam da svi zajedno možemo učiniti mnogo više i za Partizansko groblje i za naš grad i državu ", rekao je ovim povodom Sergej Sergio Šotrić predsjednik "Odbora za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru".
IZVOR:
Cjelokupni sadrzaj ponudjenih informacija (u tekstu i slici) ima svoje izvoriste u "Odboru za podršku obnovi kompleksa Partizanskog spomen groblja u Mostaru", koji i na ovaj nacin – transparentno, neposredno i aktuelno – zeli svoje inicijative i aktivnosti pribliziti javnosti.
Sergej Sergio Sotric
Predsjednik


Sergio Sotric / 14.11.17

Komentariši