U nedelju 52. Super Bowl: Tom Brady želi šestu titulu

Kao i prethodnih godina, u iščekivanju finala 52. Super Bowla, sve se vrti samo oko jednog imena: Tom Brady (40). On sa svojim New England Patriotsima želi po šesti put osvojiti Super Bowl. Nasuprot tome,  igrači Philadelphia Eagels  žele pehar vidjeti u svojim rukama.
Kada u noći između nedelje i ponedeljka u 0,30 sati po našem vremenu počne 52. izdanje Super Bowla, u fokusu će stajati super star Tom Brady, koji može postati prvi football igrač u istoriji NFL sa šest pobjeda u finalu. Uloge u ovom finalu su jasno podjeljene. Sve drugo osim trijumfa branioca titule New Englanda bilo bi veliko iznenađenje. Čak i sam protivnik sebe vidi kao autsajdera.
Pobjeda u ovom finalu bi za Eagelse bila prva u njihovoj istoriji. Daleke 1981. izgubili su u finalu protiv Oaklands Raidersa sa 10:27, a 2005. još jednom, i to baš protiv New Englada sa 21:24. Kako kažu, u predstojećem finalu, pitanje sravnavanja računa još stoji otvoreno. A da bi to postigli, njihovi igrači moraju zaustaviti ofanzivnu mašinu Patriotsa Toma Bradyja, koji je poznat po smirenosti u najkritičnijim situacijama. Ostalo je u velikom sjećanju i zadnje finale protiv Atlante, kada su Patriotsi zaostatak od 3:28 pretvorili u pobjedu od 34:28, nakon produžetaka.. Stručnjaci o Bradyju imaju samo riječi superlativa. Samom pojavom na terenu, i jačinom karaktera, njegovi suigrači dobijaju samopouzdanje.
Uoči finala Tom sam za sebe kaže da se osjeća bolje nego ikad, i dodaje: „Zašto bi prestao igrati baš sada?“  A sve dok pokazuje dobar učinak, kraj mu nije ni na vidiku. Pa čak i u slučaju poraza u ovom finalu.
Naravno, do ponedeljka ujutro.
(express)
(NovaSloboda.ba)

Komentariši