Kikiriki


(gradivo za ponavljanje)



Iznimno bogat izvor hranjivih tvari, vitamina, vlakana i antioksidanatra koji su važni za normalno funkcioniranje organizma:
1. Snižava razinu kolesterola
Iako je bogat kalorijama, mnoge studije pokazuju da kikiriki i maslac od kikirikija pomažu snižavanju kolesterola, triglicerida te ne uzrokuje debljanje.
2. Kikiriki kontrolira razinu šećera u krvi
Jedno istraživanje ukazuje na to da doručak na bazi kikirikija može pomoći pri kontroli šećera u krvi kroz dan, pa čak i ako ste pojeli ručak pun ugljikohidrata.
3. Kikiriki za vitku liniju
Tko jede kikiriki i maslac od kikirikija može se pohvaliti vitkijom linijom od onih koji konzumiraju namirnice s više kalorija.
4. Dobre masti
Kikiriki vam pomaže smršavjeti, i puni su hranjivih sastojaka i dobrih masti..
5. Jača memoriju
Kikiriki je hrana za mozak. Istraživanja su dokazala da vitamin B3 koji se nalazi u kikirikiju pruža puno dobrobiti za zdravlje, što uključuje poboljšanje rada mozga i jača memoriju.
6. Kikiriki štiti probavu
Kikiriki također sadrži vlakna, iznimno korisna za nesmetano funkcioniranje crijeva. Vlakna su također dobra za probavu. Ukoliko želite smanjiti vlastit rizik od raka debelog crijeva kao i stvaranja žučnih kamenaca, predlažemo da poznatu mahunarku uvedete u redovitu prehranu.
(spagos)

Komentariši