Taj čudesni svijet – Zaustavljeni momenti

Radnici na visećem mostu sa dvospratnim voznim trakama u kineskom Wuhanu, koji se proteže iznad rijeke Jangtse. Snimak je napravljen dronom.
Polja sa tek procvjetalom repom, pored zelenih livada i tek pripremljenim oranicama u mjestu Nordstemmen u pokrajini Nidersachsen u Njemačkoj pobrinuli su se za proljetne kontraste boja u prirodi.
Pripadnici etničke manjine Miao obrađuju terase sa rižom u provinciji Guizhou na jugozapadu Kine.
Krava Vielett i krava Ruska u duelu za titulu “Kraljica na kraljicama” u u švicarskom Aprozu. Ovo nadmetanje se održava svake godine u proljeće, pred odlazak na pašnjake, kada se testira snaga krava, a pobjednica zauzima počasno mjesto voditeljke stada.
Mnogobrojni Darth Vaders i Chewbaccas plove brodom ka ostrvima Skellig na jugozapadu Irske. U pozadini slike nalazi se poznato ostrvo Skellig Michael, na kome se održava prvi festival “Star Wars” uopšte. Ovo mjesto je bilo poprište epizoda VII i VII iz ove Sci-Fi sage.
Palestinski demonstranti u Gazi maskirali su se u likove iz filma “Avatar”, protestirajući u svrhu povratka u njihovo rodno mjesto Khan Younis na jugu Gaze.
Indonezijski vojnici pokazuju svoje vještine prilikom posjete Hassanal Bolkiaha, sultana sa Bruneja. Predsjednik Indonezije Widolo ugostio je sultana kako bi razgovarali o produbljivanju veza između njihovih zemalja.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Komentariši