I na odmoru kapiten

30 stepeni Celzijusa. Uz to, tirkizno plavo more ispred Ibize, a pod nogama jedna charter jahta, koja košta 7.000 eura po danu.
Golman njemačke fudbalske reprezentacije Manuel Neuer pobrinuo se za dobar odmor. Vrlo je moguća da samo na ovakav način može zaboraviti blamažu koju je doživio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ispadanje nakon grupne faze takmičenja, uključujući 4 gola u vlastitoj mreži, znači istorijski najlošiji plasman njemačke reprezentacije na svjetskim prenstvima do sada.
Umjesto pobjedničkog pokala u ruci, Neuer se ispružio sa vidnim stomačićem, i u stilu Kipa sloboda iz New Yorka, držeći u ruci mobitel, želeći za vječnost obilježiti trenutak luksuza na 22 metra dugoj jahti „Pershimg Sensation 72“.
Ovaj izlet sa suprugom Ninom i grupom prijatelja dobro mu je došao.
Prethodna fudbalska godina, najbolje bi bilo reći, bila je za zaborav. Prvo je, zbog povrede ispao iz tima Bayern Munchena na nekoliko mjeseci, i mogao je samo gledati kako njegovi suigrači gube u Ligi šampiona i domaćem kupu. Nakon toga je slijedio SP desaster. Dobro je da Bundesliga počinje tek 24. augusta, kada za njega startuje i nova šansa.
Vjerovatno će do tada nestati i ovog stmačića.
(focus)
(NovaSloboda.ba)

Komentariši