„Kiki -Challenge“ nova opasna ludostŠirom SAD internet zajednica pleše „Kiki – Challenge”. Pitanje vremena kad će se ova opasna igra prenijeti i u Evropu. Sam pogled na video snimak ove „igre” bio je dovoljan da tamnošnja policija podigne prst upozorenja.
Kod ovog izazova, saputnici izlaze iz automobila, koji nastavlja da se kreće usporenom brzinom, i plešu pored otvorenih vrata u ritmu muzike pjevača Drakea. Snimci takvih nastupa preplavili su društvene mreže za svega nekoliko dana.
Američki komičar Shiggy prvi je izveo sličan ples na hit „In My Feelings” kanadskog repera. U međuvremenu se pojavio bezbroj sličnih snimaka uz poruke „Kiki, do you love me? Are you ridding?” – „Kiki voliš li me? Da li voziš?”
Dok nekima snimci služe kako bi postali više gledani, u međuvremenu u SAD raste broj nesreća izazvan ovakvim potezima. Pregledom na Google uočljivo je da se ova igra već širi oko zemaljske kugle.
Prvo upozorenje od policije iz Evrope stiže iz njemačkog Osnabrucka koja kaže: „Za nas je novi trend…sve drugo, samo ne bezopasan!”
Dok se vozite u automobilu trebali bi tokom vožnje biti zavezani, ne otvarati vrata, a da ne govorimo o tome da je upotreba mobitela za volanom tokom vožnje zabranjena…Isto važi i kod nas.
(web)
(NovaSloboda.ba)

Komentariši