Liga nacija: Večeras, BiH protiv Austrije

Nakon teško ostvarene pobjede u Sjevernoj Irskoj nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20:45 sati na Bilinom Polju dočekuje Austriju u okviru 2. kola B3 Lige nacija.
Uz nova tri boda Zmajevi bi napravili ogroman korak ka osvajanju prvog mjesta u svojoj grupi. Do kraja grupne faze u Ligi nacija, pored večerašnjeg meča, očekuje nas domaći meč protiv Sjeverne Irske (15. oktobar) i gostovanje Austriji (15. novembar).
Forma Austrije djeluje zaista impresivno, jer radi se o timu koji je u posljednjih devet mečeva, računajući kvalifkacijske i prijateljske, ostvario osam pobjeda i samo jedan poraz i to onaj od Brazila koji se spremao za Mundijal u Rusiji. Ipak, Austrijanci su poprilično zakasnili s podizanjem forme ukoliko u obzir uzmemo kvalifikacije za SP u Rusiji, gdje je ovaj tim zauzeo četvrto mjesto u grupi D iza Srbije, Irske i Velsa.
Za Austriju će ovo biti prvi meč u Ligi nacija, a posljednju pripremu za ovaj meč Austrijanci su odradili prije pet dana kada su u Beču u prijateljskom meču rezultatom 2:0 savladali Švedsku.
BiH se također može pohvaliti formom, jer u posljednjih pet mečeva Zmajevi su upisali tri pobjede i dva remija. Posljednji poraz nanio nam je Meksiko u januaru prilikom američke turneje.
Susret između BiH i Austrije počinje večeras u 20:45 sati, a možete ga gledati na kanalu Pink BH, kao i putem tekstualnog prijenosa na portalima.
(spagos)


Komentariši