Zaustavljeni momenti: Slike dana

Početkom ovog mjeseca, serija tajfuna je zahvatila Japan. Na slici iz grada Nishinomiya prikazan je sav bijes tajfuna pod imeni „Jebi“.
Loše vrijeme pa šta? Seniori iz Amsterdama u Holandiji, uprkos kišnim vremenu, učestvovali su u trci rolatora u ovom, čiji finiš se odigrao na stadionu, pri čemu nije nedostajalo zabave.
Slike iz vazduha slanih jezera, kao što je ovdje slučaj sa jezerom Yuncheng u provinciji Shanxi u Kini, oduševljevaju raznovrnošću boja. Ovo jezero je posebno poznato po svojoj soli po imenu Xie.
Slike o prljavštini u Indiji su nam poznate već decenijama. Ovdje na slici je prikazano nešto, što je nezamislivo na bilo kome većem nivou civilizacije. U neposrednoj blizini rijeke Ganges, ispod Shastri mosta, u gradu Allahabad, ljudi obavljaju ceremoniju spaljivanje posmrtnih ostataka jednog umrlog??
Iz Indije u Škotsku. Tamo su u gradu Braemer održane tradicionalne Highland igre. Jedna od disciplina je bila i bacanje utega na lancu. Naravno, da bi sve bilo po tradiciji, nisu nedostajal ni kiltovi, poznate škotske suknje na muškarcima.
U Kini je održan Kinesko-Afrički susret. U to ime, priređeni su cvijetni ukrasi u Pekingu, koji su najavljivali održane susrete.
U toku su utakmice američkog fudbala, a jedan navijač tima Tampa Bay Buccaneros ukrašen svim i svačim doprinio je dobrom raspoloženju na tribinama, tokom utakmice kod kuće.
Umjesto uobičajene narudžbe kod frizera: „Molim jedno skračivanje makazama“, očigledno da se u Bangladeshu ova narudžba može kazati kao: „Jedno skraćivanje spaljivanjem“. Vjerovatno se u blizini nalazi i neki aparat za gašenje, ili barem kanta vode.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši