„Za rijeke Balkana” koncert 29. septembra



Koncert regionalnih muzičkih zvijezda održaće se sutra, 29. septembra u 19,30 sati ispred BBI Centra u Sarajevu. Rambo Amadeus, Eda Zari, Damir Imamović i Tamara Obrovac pripremili su za Sarajke, Sarajlije i goste jedinstven muzički spektakl, kako bi skrenuli pažnju na značaj balkanskih rijeka i potrebu da se one zaštite.
Biće to odlična prilika da se uživa u izvedbama različitih muzičkih žanrova od rocka i popa, pa sve do jazza i tradicionalne sevdalinke, ali i povod za razmišljanje o važnosti rijeka i njihovog očuvanja.
Koncertu će prisustvovati i hrabre žene Kruščice, koje su svojom odlučnošću i angažmanom pokazale kako se bori za rijeku i zaštitu prirode. One će se obratiti prisutnima u toku koncerta.
Koncert „Za rijeke Balkana“ je završnica prvog Evropskog samita o rijekama, koji se održava u Sarajevu od 27. do 29. septembra.
Ulaz na koncert je slobodan. Organizatori koncerta pozivaju sve građanke i građane Sarajeva i BiH da dođu na koncert, zabave se uz vrhunske muzičare cijelog regiona, i na taj način iskažu svoju podršku zaštiti najljepših i najdragocjenijih rijeka od daljeg uništenja.
Koncert za rijeke Balkana organizovan je kao dio kampanje “Sačuvajmo plavo srce Evrope” čiji je cilj zaštita najvrijednijih rijeka na Balkanu. Kampanju koordiniraju nevladine organizacije RiverWatch i EuroNatur i sprovode je zajedno sa partnerskim organizacijama u zemljama Balkna. U Bosni i Hercegovini lokalni partner je Centar za životnu sredinu.
(NovaSloboda.ba)


Komentariši