Svijet je čudesno mjesto – Slike dana

Iako je kod nas poznata pod nazivom japanka jabuka, pravo ime, koje se koristi u svijetu, joj je kaki, a proizvodi se itekako i u Kini. Na slici dvije žene nakon berbe vješaju plodove kakija, kako bi ih osušili. Berba se svake godine obavlja u jesen, a za veliki broj lokalnih voćara iz Kine proizvodnja ove vrste voća je važna stavka u godišnjim prihodima.
U Frankfurtu, na Römerbergu, upravo je  izložen veliki broj replika figura od pijeska konceptualnog umjetnika Otmara Hörla, u originalnoj veličini, te stoga nije ni čudo da je izložba privukla veliki broj posjetilaca. Kako se vidi na slici, jedan posjetilac se upravo zabavio fotografisanjem figura.
Slike iz vazduha pune različitih boja jeseni, iz Kine uvijek su praznik za oči, kao i ova, iz Sanshinganga u provinciji Anhui.
Na “Arizona Fall League All Star Game” baseball sudija prska vodom iz usta maskotu od San Diega, direktno u lice.
Skyline Shanghaija u noći. Kineska vlada iskoristila je “Import Expo”, koji se održao od 5. do 10. novembra, u pozadini trgovinskog rada sa SAD, kako bi pokazala da je njeno tržište otvoreno i da aktivno radi na uvozu robe.
U Indiji, na pijaci u Neu Delhiju, jedna djevojčica je zaspala pored vreća ispunjenim bojama u prahu. Umor, ili ko zna šta?
A u sjedištu UNO, izveden tradicionalni kineski ples “Bodhisattva – Ples hiljadu ruku”. Svaki put lijepo za pogledati.
U isto vrijeme u Zhuhaiju, takođe u Kini, održan je “Airshow China 2018”. Iza aviona u letu ostajali su šareni tragovi na nebu.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši