Minimalni poraz protiv Španije


Španija – Bosna i Hercegovina 1:0
Stadion: Estadio de Gran Canaria, Las Palmas
Gledalaca: 15000
Strijelci: 1:0 – Mendez 78. Žuti kartoni: Jonny, Morata (Španija), Sarić (Bosna i Hercegovina)
Španija: Arrizabalaga (75. Lopez), Jonny (51. Azpilicueta), Gaya, Hermoso, Llorente, Ceballos (64. Fornals), Rodrigo Hernandez, Asensio, Isco, Suso (59. Mendez), Morata (64. Rodrigo)
Bosna i Hercegovina: Šehić, Cimirot, Nastić, Bičakčić, Zukanović, Gojak, Bešić, Sarić (79. Sarić), Višća (81. Bajić), Krunić (62. Duljević), Džeko (84. Kodro)
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u prijateljskom susretu u Las Palmasu od selekcije Španije s 1:0 (0:0).
Strijelac jedinog gola bio je Brais Mendez u 79. minuti.
Španci su tako prekinuli niz repprezentacije BiH od devet utakmica bez poraza.
Obe selekcije nastupile su u izmijenjenim sastavima. Španci, koji su igrali bez većine prvotimaca, dominirali su većim dijelom utakmice, ali nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju priliku s obzirom na veoma disciplinovanu igru bh. tima. S druge strane, reprezentacija BiH uglavnom se branila, a u 52. minuti imala je nabolju priliku. Džeko je uposlio Višću koji je probio sa desne strane i ubacio u peterac, a ispred praznog gola loptu nije najbolje zahvatio Krunić.
Nekoliko minuta kasnije i Španci su imali najbolju priliku preko Morate, koji je promašio prazan gol sa pet metara.
U 79. minuti Španci ipak postižu pogodak. Isco je šutirao, golman Šehić odbranio a odbijenu loptu Mendez poslao u gol.
Ovo je bio posljednji meč bh. reprezentacije u ovoj godini, nakon što je osvojila prvo mjesto u B Ligi nacija i izborila plasman među 12 najboljih reprezentacija u ovom takmičenju.
(sport)


Komentariši