Taj čudesni svijet – Slike dana

Plesači na probi za predstavu „Trovatiara“ u pozorištu Yoyce u New Yorku. Plesna grupa „Les Ballets Trockadera de Monte Carlo“ je jedna čisto muška baletska grupa, koja parodira konvencije klasičnog baleta.
Skulptura umjetnika James Colomina stoji ispred policajaca u Toulouse u Francuskoj. Oni su tu stigli da nadziru demonstracije učenika i nastavnika protiv reformi školskog sistema u Francuskoj.
Na proslavi 60. godišnjice osnivanja autonomne oblasti Guangxi u Kini, plesači pokazuju svoje sposobnosti. Ova pokrajina se nalazi na granici sa Vijetnamom i predstavlja turističku atrakciju zbog živopisnih sela, kraških predjela i pirinčanih terasa.
Oko 1.000 ljudi obučenih kao Deda mrazevi učestvovali su u tradicionalnij trci, koja se organizuje u Postdamu u Njemačkoj. Oni po kategorijama moraju savladati staze duge između 2,5 i 10 kilometara.
Dario Benedeto, igrač Boca Juniorsa, napravio je grimasu iza leđa igrača Gonzalo Montiela igrača River Plate. Nakon prepirki i sporova koji su trajale sedmicama, ružnih incidenata među navijačima, te pravnih sporova, finale Copa Libertadores je na kraju odigrano u Madridu, a pobjednik je bila ekipa River Plate.
Chang e-4 je lansiran u Xichang Satelitskom centru u jugozapadnoj Kini. Sonda bi trebala da se spusti na tamnu stranu Mjseca i da tamo istražuje tlo i stijene.
Iznad brda Kirkjufell na Islandu bila je vidljiva polarna svjetlost. Brdo visoko 463 metra nalazi se na zapadnoj strani ovog ostrva i poznato je po spektakularnim pejsažima i polarnoj svjetlosti. Ovo brdo se ponekad korišteno za filmske kulise u filmovima „Game of Thrones“.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši