Taj čudesni svijet – Slike dana

U Guatemala Cityju ljudi plešu „El Torito“. Ples je izvođen tokom proslave ukazanja „Bogorodice od Guadalupea“.
Studenti iz Kolumbije protestuju i plešu istovremeno. Protesti su organizovani protiv smanjenja troškova obrazovanja u godišnjem državnom budžetu.
Japanski umjetnik Yasuhiro Suzuki poznat je po svojim ludim idejama. Brod po imenu „Zipper“ ima oblik patent zatvarača, a taalsi koji nastaju pri kretanju broda ostavljaju utisak da se radi o pravom zatvaraču.
Povodom nacionalnog praznika, u Quataru organizovan je aeromiting, na kome su avioni izveli spektakularne letove iznad nebodera grada Doha.
Vojnici Velške garde (Welsh Guarda) stoje u društvu djevojaka prerušenih u junakinje iz Disneyevih filmova, ispred Downing Streeta broj 10 u Londonu, čekajući na svoj nastup.
Jedan čovjek pokušava kantom vode zaustaviti vatrenu stihiju u Educandosu, dijelu grada Manausa u Brazilu. Stanovnici siromašnih četvrti morali su gledati kako njihove drvene kuće, njihovo sve što posjeduju, nestaju u plamenu. Prema izvještajima brazilskih novinskih agencija do požara je došlo, nakon što je u jednoj ovakvoj kući eksplodirao ekspres lonac.
Ogromni murali na silosima za pšenicu u glavnom korejskom gradu Seoulu ušli su u Guinesssovu knjigu rekorda. Oslikavanje ovih objekata koštalo je skoro pola miliona dolara.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši