Velež nastavlja sa serijom pobjeda









Stadion Rođeni
Gledalaca preko 3.500
Sudija: Elvedin Topuzović (Tuzla)
Žuti kartoni:
Strijelci: 1:0 Fajić (37’ iz penala), 2:0 Brandao (45’), 3:0 Cvijanović (54’), 4:0 Behram (59’)
Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Ćosić, Cvijanović, Behram, Mrgan, Fajić, Brandao, Ferreyra, Vehabović.
Čapljina: Šutalo, Jović, Dalmatin, Bevanda, Jazvin, Hasinović, Zubac, Mustafić, Omanović, Cvitković, Crnov.
Rođeni su nastavili tamo gdje su stali jesenas, a golijadom protiv Čapljine zabilježili su osmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu.
Velež je ofanzivno započeo meč sa Čapljinom, pa je već u 3. minuti izboren korner, ali su gosti otklonili opasnost.
U 11. minuti sjajna prilika za Velež da dođe u vođstvo. Ćosić je izbio sam pred golmana, ali je njegov lob udarac završio pored gola.
Velež ima terensku inicijativu, igra se na polovini gostiju, ali gola nema.
U 21. minuti, utakmica je bila nakratko prekinuta, jer se ukazivala pomoć povrijeđenom Ćosiću, a nakon što je utakmica nastavljena, u prilici se našao Brandao, čiji šut golman Šutalo uspijeva zaustaviti.
I, onda, u 37. minuti eruopcija oduševljenja domaćijh navijača. Nakon prekršaja u šesnaestercu gostiju, douđen je penal za Veleža, a prvi strijelac lige Fajić prevario je golmana i postigao 19. gol u prvenstvu – 1:0.
Tri minuta prije kraja prvog poluvremena nova šansa da Velež poveća vođstvo, ali je Vehabović iz slobodnog udarca zamalo bio neprecizan.
Kada se očekivao kraj poluvremena, Velež je povećao vođstvo, a u strijelce se upisao Brandao, koji je odlično izveo slobodan udarac i po drugi put zatresao mrtežu gostiju – 2:0.
Golijada Veleža nastavljena je i na početku drugog poluvremenu, kada se Cvijanović, u 54. minurti, odlično snašao pred golom Čapljine i pogodio mrežu – 3:0.
Igrači Veleža izveli su u 59. minuti, sjajnu akciju. Nakon što se Fajić poigrao s golmanom gostiju, na loptu je natrčao Behram i lopta se zakoprcala u mrežu za veliko slavlje naviojača – 4:0.
(NovaSloboda.ba)

Komentariši