Veleža može spasiti jedino VAR

(tekst koji slijedi objavljen je na portalu sportske.ba dana 11. marta 2019. autor Mladen Bošnjak)
Treba što hitnije utvrditi što se događalo na razvikanim utakmicama Prve lige Federacije u Goraždu i Konjicu. Što žurnije sankcionirati, ili suce, ili one koji neopravdano „panjkaju“ sudačku organizaciju.
Prema skraćenoj snimci koju je ponudio Velež, sudac Barjaktarević iz Orašja zaslužio je automatski, neodgodivi i neopozivi izgon iz bh nogometa. Ono što je na toj snimci vidljivo, jasno i nedvosmisleno, upućuje na kriminal najnižeg ranga, na tendenciozno ubijanje nogometne igre, na brukanje sudačke organizacije i krovne nogometne organizacije.
Istini za volju, treba pregledati kompletnu snimku utakmice pa donositi konačni sud, ali da se Veležu sprema „krv, znoj i suze“ na putu povratka u elitno društvo, postaje sve izvjesnije i sve jasnije. Dok su se Mostarci zabavili glancanjem stadiona u Vrapčićima, dok uprava veoma kvalitetno odrađuje svoj, a struka svoj dio posla, nitko ne vodi računa o najmračnijoj strani našeg nogometa, sporta, i društva uopće: o sucima!
Ta bezkarakterna i izuzetno jeftina ništaroba spremna je „za šaku zvekoćih“ uništiti nečiji silni trud, nečije upinjanje da na pošten način ostvari sportski rezultat. Velež se na neki način morao zaštititi (kako, ne znam ni sam, ali morao je), mora spriječiti omalovažavanje nastojanja da se u ovoj državi konačno zaigra koliko-toliko poštena liga i pošteno mladenačko natjecanje. Rečeni Barjaktarević i njegovi pomoćnici nisu nikakav izuzetak, nisu egzotične pojave, nisu ništa neobično. Oni su samo začelje nepreglednog kriminalnog stroja koji uništava sve pred sobom.
Veležu ne preostaje ništa drugo nego čekati VAR da bi se igrom i kvalitetom vratio u Premijer ligu, ali nije mali broj onih koji misle da će bosanskohercegovačka sudačka organizacija „povaliti“ i to skupo tehničko dostignuće ako ono ikad „dobaci“ do naših pustopoljina.

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala 
(Sportske.ba.)

Komentariši