Da li je ovo najduža tura kontinuiranog hodanja? Od Cape Town do Magadana

tura po Google.Map
Cape Town, Južna Afrika


Magadan, Rusija
Magadan, Rusija
Gornja karta prikazuje jednu od potencijalno najdužih neprekidnih šetnji kopnom na svijetu, od Cape Towna u Južnoj Africi, do Magadana u Rusiji ukupne dužine 22,387 km (13,910 milja).
Google Maps procjenjuje da bi za savladavanje ove ture pješke, bilo potrebno 4,492 sata, ako bi se želila preći komplet u jednom komadu, bez zastoja, što znači 187 dana non-stop hodanja i što je naravno nemoguće.
Ako bi se umjesto pješačenja non stop, odlučili za hodanje 8 sati dnevno, za ovu turu bi bilo potrebno 562 dana, kako bi se u potpunosti obavila.
Tokom hodanja bi se penjali uzbrdo, ukupno 117.693 metara (386,132ft) i spuštali117.686 metara – što je ekvivalentno 13 penjanja i spuštanja na Mont Everest.
Na ovom putu bi se moralo proći kroz 16 zemalja, uključujući Južni Sudan, Siriju i Gruziju. Dakle, put ne bi bio ni malo ajsiguran u ovom vremenu. Morale bi se preći brojne rijeke i morski prelaz u Egiptu.
Cijela ova priča bila je inspirisana od strane korisnika cbz3000, na redditu.
Tamo još postavljaju pitanje, da li je neko pronašao neku još dužu pješačku turu, i pozivaju ga da to objavi na redditu, ili da je ostavu u komentarima ispod.
Stranice ujedno poziva sve one koji vole čitati o sličnim avanturama da ih posjete na redditu.
(spagos)


Komentariši