Velež protiv sila nepravde

Još prije utakmice sa Olimpikom, bilo je vidljivo da su se sile nepravde udružile protiv Veleža u želji da premijerligaš postane tim s Otoke.
Od vrha FS FBiH, Komisije za takmičenje do Komisije za sudije, pa do Olimpika, želi se Velež svim mjerama spriječiti da se ponovo vrati tamo gdje mu je i mjesto – u društvo najboljih. Svi pored malih ekrana mogli su se prošle nedelje uvjeriti na šta je sve Olimpik spreman da ostvari cilj.
Od početka, počelo je s provociranjem i “igrama” do sada neviđenim na utakmicama. Uz smanjen broj ulaznica, pa do kupovine karata uz lične karte, do svakojakih poniženja kojima su bili izloženi navijači, pa do psovki i simuliranja povreda, na kraju se sve slomilo preko leđa Veležovog stratega Ibre Rahimića, koji danas neće predvoditi svoj tim. Zeba, Stojanović, pomoćni trener domaćina i ostali iz Olimpika prošli su bez sankcija, što je i posljednjem naivcu otvorilo oči da se nešto jako pokvareno valja iz kulisa.
Zašto su se sile nepravde urotile protiv Veleža, znaju samo pisci mračnog scenarija? Da li je to crvena boja njegovih dresova, da li sjajne igre Rođenih na terenu, da li je u pitanju fanatična ljubav i odanost navijača Red Army i podrška koja Veležu dolazi sa svih strana?
Pitanja je puno, a za spas sporta u akciju sprečavanja prljavih igara morali bi se umiješati i policija i tužilaštvo, jer je više nego očito da je fudbalska mafija uzela stvar u svoje ruke.
U takvoj atmosferi, Velež danas dočekuje odličnu ekipu TOŠK-a, nadajući se da uz pomoć navijača dođe do nove pobjede.
(NovaSloboda.ba)

Komentariši