Kad Engleskinje slave na konjskim trkama

Grand National na hipodromu Antree u Liverpoolu je jedna od najvažnijih trka konja na Ostrvu, a najljepši dan je Ladies Day!
Jer, toga dana ne radi se o rasnim konjima, nego prije svega o zabavi. Ulaznice i cijene pića za dame su snižene. Tako im ostaje više novca za outfit i za „booze“, kako Englezi u žargonu nazivaju „lokanje“.
Željeznica organizuje dodatne vozove u pravcu Antreea, kako bi doveli i nazad vratili posjetioce. Dame, koje su se u prijepodnevnim satima pojavile sa savršenom šminkom i visokim potpeticama, u večernjim satima jedva da su se teturale, ili su bila nošene od drugih.
Na Ladies Day su padovi unaprijed programirani. Svako onaj ko se uveče kući ne vrati pijan, sigurno je učinio nešto pogrešno. .A to što se dame toga dana opuste i ne djeluju nimalo ženstveno, nikome ne smeta. Cheers Girls!
Uz slike u prilogu:
Pažnja bljesak grudi! Prilikom kupovine flaše šampanjca, uz nju dođe i jedna plastična kesa. Na taj način, posjetiteljke imaju slobodne ruke za mobitel, čašu i jedan ogromni Ole!
I stvarno: Jednom rukom se može držati i mobitel, i štikle i pri tome čašu pive na glavi. Žene ovde imaju svoju zabavu. A pri tome im je sasvim svejedno šta će drugi pomisliti o njima.
Naravno, i muškarci smiju prisustvovati.
Ili, štikle skinuti, a nekome se natovariti na leđa. Žene toga dana baš i ne moraju biti dame.
Kod nekih je pri kraju dana još samo šešir na svom mjestu. Prilikom klađenja, novac je otišao u vjetar, ali biti pijan, to je nešto sentimentalno. Prvo zapaliti cigaretu, a onda mobitel na uho.
Naravno, prilikom nestašnog povjetarca sa kratkim suknjicama dešavaju se scene ala Marilyn Monroe.
I na kraju: Skoro svi sjede na zemlji. Usput: Bijeli papirići na zemlji su listići sa kladionice.
Naravno, sa promašenim opkladama.
Pa do sljedeće godine.
(express)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

1 komentar

Komentariši