Taj čudesni svijet – Slike sedmice

Fotografija Norveške agencije za kontrolu ribarstva pokazuje jednog Beluga kita, koji nosi pojas sa natpisom „Oprema St. Petersburg“. Ribari su oslobodili kita, a do danas se šire špekulacije odakle potiče ova životinja.
U uvodnoj svečanosti, u tvrđavi Kustrin u Poljskoj, jedan učesnik u uniformi treće saksonske ratne pukovnije puca iz muškete. Svake godine, vojno istorijska udruženja, susreću se kako bi održali sjećanje na bitke vođene u 18. vijeku, pojavljujući se u istorijskim uniformama, sa istorijskom opremom, marširaju i insceniraju borbe iz nekadašnjeg sedmogodišnjeg rata, koji je nekada donio mir u ove krajeve.
Pogled iz vazduha, snimljen dronom, pokazuje berbu šparoga na polju na Beller Hofu, u blizini Kelna u Njemačkoj.
U gradu Gunpo, u Južnoj Koreji, posjetioci prolaze kroz ogromni park, u kome su kraljevske  azaleje (Rhododendron Schlippenbachii) upravo u jeku cvjetanja.


Biciklista je upravo zauzeo pravac kroz žuta polja uljane repice, u blizini Hanovera u Njemačkoj. Praznik boja.
Dok jedna demonstrantkinja govori kroz megafon, okolo prašte dimne bombe. Sve se dešava u Strassburgu u Francuskoj. Protesti se održavaju svake godine, na istom mjestu, povodom 1. maja, Praznika rada.
A u isto vrijeme, u Otumbi, u blizini Mexico Cityja, održava se tradicionalni godišnji sajam magaraca. Učesnici okićeni tradicionalnim kostimima, sa šareno ukrašenim magarcima, dolaze sa svih strana.
Razni ljudi, razni običaji.
(web)
Smail Špago




(NovaSloboda.ba)

Komentariši