453.skokovi sa Starog mosta u nedelju 28. jula 2019.

Tradicionalni skokovi sa Starog mosta u Mostaru održat će se u nedjelju, 28. jula s početkom u 16 sati.

Riječ je o 453. skokovima, na kojima će učestvovati oko 80 skakača. I ove godine, takmičenje će se odvijati u dvije discipline i to skokovi na noge, skokovi na glavu, a održat će se i revijalni skokovi veterana.
U subotu i nedjelju održat će se turnir u tavli, ispijanje kafe iz najveće džezve na svijetu, koja je ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda, te bakljada, odnosno skokovi s bakljama kojima će manifestacija biti zatvorena.
Novost ovogodišnje manifestacije je da će skokove ocjenjivati samo jedan žiri, za razliku od proteklih godina kada su skokove ocjenjivali žiri za skokove za na noge i za skokove na glavu. Žiri će biti u sastavu Mustafa Jahura, Mirsad Deda Pašić, Emir Balić, Duško Bajević i Željko Džeba.
Generalni pokrovitelj ovogodišnjih skokova je Ministarstvo okolinei turizma FBiH, a ostali pokrovitelji su Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Grad Mostar, Turistička zajednica HNK-a, BH Telecom, Fortuna tours Mostar, te Sportski savez Mostara.
Inače, organizatori ove manifestacije nedavno su na konferenciji za novinare najavili kako će Ministarstvo civilnih poslova BiH u sepetmbru ove godine raspisati konkurs za upis mostarskih skokova na UNESCO-ovu listu nematerijalne kulturne baštine.
(Fena)

Komentariši