Taj čudesni svijet – Slike dana

Balon sa likom Darth Vader čeka na podizanje na imanju Ashton Court na prvom masovnom letu balona na Mešunarodnom festivalu balona.
U Kini se djeca takmiče u jedenju lubenice, kako bi obilježili nadolazeći „Liqui“, što doslovno znači, prvi dan jeseni, a ove godine to se desilo 8. augusta.
Trogodišnja Freya Smith pokazuje put lutki dinosaurusu u Edinburghu u Škotskoj. Dinosaurus ima svoj nastup u programu jedne australijske teatarske kompanije.
Mlade tuljane sa imenima Lotte, Mucki i Finchen, saradnici stanice za morske pse Norddeich, donijeli su i pletenim korpama na pijesak na ostrvu Juist, kako bi osjetili miris prirode.
Policajac na pauzi. Sjedeći na stolici na licu mjesta, policajac posmatra studente u Tegucialpi, nakon nereda, u kojima su tražili smjenu predsjednika Hondurasa Juana Orlanda Hernandeza.
Otac familije, njegova supruga i četvero djece, voze se na motoru kroz uličnu pijacu u sjeveroistočnom multietničkom gradu Qamishli, na sjevero istoku Sirije, na granici sa Turskom.
Dječak prekriven blatom, od glave do pete, igra se u blatu ispred „Grand Pier“, Velikog mola, zabavnoj luci u Bristol kanalu, oko 30 klometara jugozapadno od grada Bristol u Engleskoj. Područje izloženo jakoj promjeni plime i osjeke turisti koriste za igre u plićaku. Nakon svega slijedi tuširanje na obali.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Komentariši