Taj čudesni svijet: Slike dana

Tokom proslave Dana nezavisnosti Indonezije održana su bezbrojna takmičenja, u svemu i svačemu. Između ostalih, takmičenje u panjaju uz stubove. Glavna nagrada se nalazi na vrhu stuba, a manje vrijedne nalaze se niže. Stoga jedan takmičar pokušava da dohvati skupocjeni bicikl na samom vrhu stuba.
Švicarski pijanist Alain Roche izvodi svoju tačku sviranja na okomitom pijanu, koje u zrak podiže jedan kran. Na slici je njegov koncert za piano i kran u mjestu Yverdon les Bains, glavnom gradu distrikta Jura-Nord vaudois, kantona Waadt u Švicarskoj.
Na proslavi obilježavanja 50 godina Woodstocka, jedan čovjek, kao da je ostao netaknut i nepromjenjen, iz one mase posjetilaca od prije pola stoljeća, izronio je i krenuo kroz masu posjetilaca na jubilarnoj proslavi.
I u Indiji je obilježen Dan nezavisnosti, a na proslavi se pojavio jedan posjetilac, namazan blatom, sa indijskim zastavicama u rukama. Ostaje nejasno kakvu poruku nosi ručna testera na glavi?
Skoro da požari na drugim mjestima na svijetu, osim u Brazilu i Sibiru, i ne dolaze na naslovne strane medija. Na slici se vidi kanader koji gasi šumski požar na grčkom ostrvu Euboa. Stotine vatrogasaca i dobrovoljaca učestvovali su u gašenju ovog požara.
Na svečanostima „Joyce Theater's 2019 Ballet Festival“ u New Yorku, jedna balerina upravo se priprema za njen nastup.
Malo radosti za djecu Rohingya u izbjegličkom lampu u Bangladeshu, tokom Bajramskih dana, donio je ovaj ringišpil.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši