Prosinečki ostaje selektor

Robert Prosinečki ostaje na klupi fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Prosinečki je dobio jednoglasnu podršku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, nakon čega je, ipak, odlučio da povuče ostavku i ostane na mjestu selektora.
“Kada sam došao na mjesto selektora, rekao sam da ako ova reprezentacija, s ovakvim kvalitetom ne ode na Evropsko prvenstvo za mene bi predstavljao veliki neuspjeh. Nakon utakmice s Armenijom, nakon koje smo gotovo izgubili šanse da se plasiramo kroz kvalifikacije, dao sam ostavku. Poslije puno razgovora s predsjednikom FS BiH i cijelim Izvršnim odborom koji mi je dao podršku da ostanem na klupi, ja sam odlučio da ne razočaram sve te ljude, da ne razočaram ni sebe, jer još uvijek BiH imao neku šansu da se plasira na Euro. Tako da ću i dalje biti selektor BiH”, kazao je Prosinečki, čiji ugovor i važi do kraja ovog kvalifiakcionog ciklusa.
I dalje je uvjeren da reprezentacija BiH može igrati sa svakim što je, kako kaže, i pokazala, da ima kvalitet. Priznao je da je napravio neke greške, pri motivaciji pojedinih igrača, ali i kod izbora, što u budućnosti želi promijeniti.
“Vidjećemo šta će dalje biti, već razmišljam o sljedećim utakmicama”, rekao je selektor.
Reprezentacija BiH nakon šest kola zauzima četvrto mjesto u grupi J kvalifikacija sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom koja joj je naredni protivnik.
(Fena)
(NovaSloboda.ba)

Komentariši