Taj čudesni svijet – Slike sedmice




Jedan Tajlanđanin zahtijeva plaćanje ulaznica za razgledanje novonastale turističke atrakcije "groblje aviona", koje se nalazi u jednom predgrađu Bangkoka.
Godišnji Festival balona u američkom gradu Albuquerqueu ponudio je posjetiocima posebno izrađene balone kojima su se mogli diviti.
Na prvi pogled ne izgleda kao požar. Ipak, u akciji je avion za gašenje požara, koji leti iznad šumskog požara u blizini kalifornijskog grada Newhalla.
Slike bilo čega iz Kine, ne mogu biti a da ne obiluju nesvakidašnjim i jarkim bojama svih vrsta. Fotografija snimljena dronom, u jarko crvenim nijansama, prikazuje radnike u jednoj solani u blizini grada Lubei.
Najsavremenija tehnika, i najbrži vozovi na svijetu, nisu mogli ništa jakoj olujnoj kiši i nevremenu koje je pogodilo Japan. Nekoliko brzih vozova Shinkansen ostalo je da stoji na preplavljenoj stanici, nakon što je tajfun "Hagibis" pogodio Nagano, u Japanu.
Nakon atletike, u Dohi nešto sasvim drugo. Na "Svjetskim igrama na plaži" u glavnom gradu Katara, održalo se takmičenje u surfanju zmajevima.
Mladi paževi čekaju dolazak kraljice u Vestminstersku palatu, koja je tamo održala takozvani "kraljičin govor" na otvaranju parlamenta.
Pristalice sikhske religije posvetili su se ritualnom kupanju pred zlatnim hramom, u indijskom gradu Amritsara.
Posjetioci bazena sa lopticama po imenu "Pearls“, Biseri, u okviru fabrike čaja "Bubble Tea Factory" u Singapuru, igraju se u moru plastičnih loptica. Instalaciju bazena dizajnirao je kolektiv El Masnou.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Komentariši