Svijet i u svijetu svašta – Slike sedmice

Demonstranti svijetle u noći, sa svojim mobitelima. tokom protesta protiv kineskog uticaja u Hong Kongu.
Na plaži Bondi u Sidneju postavljena je jedna ogromna statua ptice, koja vrlo rado prima poljubce. Tokom fotografisanja za uspomenu.
U Barceloni, demonstranti mašu katalonskim zastavama zahtijevajući puštanje privedenih separatista.
Demonstranti sjede na ulici u Bejrutu, na donešenim sofama i prostirkama. Danima se u Libanu održavaju masovni protesti protiv vlade


Pripadnici "Nihang", tradicionalne sikhske vojske, jašu stojeći na leđima konja, tokom parade u indijskom Amritsaru.
Na studentskim protestima u gradu Panama, jedan demonstrant kleči na ulici. Protesti su usmjereni protiv planirane privatizacije visokoškolskih ustanova.
Nakon prevoza životinja, jedan magarac se usprotivio istovaru iz kamiona. U indijskom gradu Vautha održava se godišnja velika pijaca na kojoj se prodaju i kupuju magaraci i deve.
Spasioci hodaju uz izgorjele vagone voza u Pakistanu. Vagoni su se zapalili nakon što su u vozu eksplodirali plinski štednjaci. U nesreći je poginulo najmanje 71 osoba.
Našminkana učesnica, prisustvuje paradi tokom Dana mrtvih u Mexico Cityju.
Bračni par: Tom Kaulitz i Heidi Klum su se za Halloween u New Yorku premaskirali u čudovišta.
Plamen suklja iz dvorca Shuri na Okinavi. Zgrada, koja pripada svjetskoj kulturnoj baštin, teško je oštećena u požaru.
Ljubitelji starinskih bicikla sa visokim točkovima, voze se kroz Prag na tradicionalnom godišnjem susretu ovih visokotočkaša.
Tokom utakmice Bundeslige Union Berlin protiv Hertha BSC, gostujući navijači su bacali baklje u pravcu glavne tribine. Naravno, slijedi i treće poluvrijeme. U fudbalskom savezu.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)


Komentariši