Taj čudesni svijet – Slike dana

Avion je uokviren čeljustima skulptura dva dinosaurusa u „Valley of Animal Perk“,„Dolini životinjskog parka“ u mestu Chandigarh u Indiji.


U velškom Chepstowu održana je trka konja, a džokeji tjeraju njihove konje peko prepona.
Prilikom iskopavanja u meksičkom gradu Tultepec pronađene su kosti najmanje 14 mamuta, uključujući i njihove kljove.
Pripadnici kolumbijske Nacionalne policije prisustvovali su završnoj ceremoniji nakon školovanja u glavnom gradu Bogoti.
Jezive slike požara niskog rastinja u Australiji, Plamenovi požara su dostigli skoro u naseljena područja u gradu Harringtonu.
Trideseta godišnjica pada Berlinskog zida proslavljena je velikim vatrometom na Brandenburškoj kapiji u Berlinu.
Irački demonstranti kriju se iza barikada u Bagdadu. Snage sigurnosti gađali su ih bombama sa suzavcem. Protesti protiv vlade traju više od tri sedmice.
Pristalice meksičke crkve "Luz del Mundo" učestvuju u svečanom krštenju u Gvadalahari. Vođa crkve Naasón Joaquín García nalazi se u pritvoru u SAD-u zbog navodnih seksualnih zločina.
Vođa brazilskog starosjedilačkog plemena Celia Xakriaba prisustvala je konferenciji za novinare u Parizu. Autohtoni stanovnici Brazila zahtijevaju od vlade bolje mjere zaštite.
U stambenom dijelu Sidneya stoji jedan automobil koga je poprskala tekućina za gašenje požara, ispuštana iz aviona. Požari sitnog rastinja ugrožavali su i vanjske četvrti ove australijske metropole.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši