Vrijedna pobjeda Rođenih



Radnik – FK Velež 0:1 (0:1)
Strijelac: (Vehabović 40)
Radnik: Bilobrk, Radović, Simonović, Vasić, Bradonjić, Popara, Peco, Karić, Đurić, Šubert, Hasanović.
Velež: Bobić, Manev, Zvonić, Ćosić, Behram, Fajić, Brandao, Osmić, Hasanović, Vehabović, Čivić.
U današnjem susretu 18. kola Premijer lige BiH Velež je, kao gost, s 1:0 savladao ekipu Radnika.
Kako se i očekivalo, u Bijeljini je viđena neizvjesna utakmica, dosta teška, a na kraju su kao pobjednici izašli igrači gostujućeg tima, koji su prekinuli seriju od tri meča bez pobjede i sa nova tri boda napravili dobar korak u borbi za opstanak.
U osmoj minuti je Eldar Hasanović srušen u kaznenom prostoru gostiju, ali sudija se nije oglasio, smatravši da nije bilo elemenata za penal. Radović je potom pucao ka golu Veleža – neprecizno.
Imao je Velež sreće u 24. minuti kada Radović skače i glavom šutira, a lopta se odbija od prečke u polje. Uslijedio je i jedan period slabije igre, a onda je u 41. minuti Vehabović lijepo pogodio udarcem sa 18 metara.
U nastavku je Radnik krenuo po pogodak, ali se mostarski tim uspješno branio. Bradonjić je imao zicer za domaće u 78. minuti, ali je loše pucoa, a na drugoj strani Behram ne koristi kontru gostiju.
U 84. minuti isključenje za Osmića u redovima Veleža, no kako se Poprava povrijedio, snage su bile izjednačene do kraja meča. Mreže se više nisu tresle i Velež je upisao bitna tri boda.
Velež je nakon ove pobjede učvrstio osmu poziciju na tabeli, te ima 22 osvojena boda.
Radnik je pao na petu poziciju sa osvojenih 29 bodova.
Za kraj polusezone Velež će gostovati na Grbavici, dok će Radnik u goste Zrinjskom, kod bivšeg trenera Mladena Žižovića.
(sport)


Komentariši