Taj šareni svijet – Slike danaJedna slika često govori više od hiljadu riječi, kako je to nekad davno zapisano. Ovdje donosimo pregled najinteresantnijih fotografija dana iz toga šarenog svijeta boja, uz minimalni opis.
U australijskom gradu Balmoral stari VW Buba je postao žrtva razornog požara koji već duže vrijeme bjesni na jugoistiku ovog kontinenta.
Svemirska letilica "Boeing CST-100 Starliner" polijeće, nošena raketom Atlas V u Cape Canaveral.
Indijanski jahaöi iz plemena Dakote prejahali su državu Minesotu za jedanaest dana, u spomen na najveće masovno pogubljenje Indijanaca u američkoj istoriji. Tada je javno pogubljeno 38 osoba.
Učesnik 53. takmičenja pasa svih pasmina, pod nazivom "All Breed Championship Pointed Dog Show" u gradu Amritsar u Indiji frizira svog, ili svoju Shih-Tzu.
Na 21. ledeno-snježnom sajmu, pod nazivom „Ice-Snow World“ u kineskom gradu Harbinu posjetioci su se mogli diviti divovskim skulpturama od leda.
Plivači se pripremaju za godišnje kup takmičenje "Christmas Day Peter Pan Cup" u londonskom Hyde Parku.
Ulična prodavačica drži pred očima provizorne naočale, kako bi posmatrala djelomično pomračenje Sunca u gradu Hyderabad u Indiji.
Obilne kiše poplavile su ulice u gradu Gaza u Palestini.
U španskom gradu Ibi održavala se jedna tradicionalna svečanost. Učesnici nazvani "Els Enfarinats" bore se između sebe, uz upotrebu brašna i jaja.
Hiljade lampiona formirali su srce na Olimpijskom stadionu u Amsterdamu. Predstava svjetla dio je kampanje koja podržava borbu protiv raka.
Egipatski policijski kadeti treniraju na Kairskoj policijskoj akademiji za buduće akcije.
(web)
Smail Špago
(NovaSloboda.ba)

Komentariši